Balážová s Pištejom v osemfinále proti Rumunom

21.07.2021 Celý región

Tokio 21. júla (TASR) - Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej nastúpia v osemfinále mixu na olympiáde v Tokiu proti rumunskému páru Bernadette Szőcsová a Ovidiu Ionescu. Duel je na programe v sobotu od 11.15 h miestneho času (4.15 SELČ).

Piata nasadená dvojica tak nastúpi v úvodnom zápase proti turnajovým deviatkam. V prípade postupu do štvrťfinále slovenskí reprezentanti pravdepodobne narazia na najvyššie nasadených Číňanov Liou Š'-wen a Sin Sü, ktorých na úvod čakajú 15. nasadení Kanaďania Wang Čen a Čang Mo. "Zo žrebu nie som nadšený. V prvom kole sme dostali najťažšieho možného súpera, v druhom je tam takmer nezdolateľná Čína. Ale už sme odštartovali taktickú prípravu na Rumunov a budeme robiť všetko pre to, aby sme uspeli," povedal pre TASR Pištej.

Do Tokia cestoval so zraneným kolenom, s ním však už odohral aj ME, na ktorých si s Balážovou vybojovali strieborné medaily. "Koleno zatiaľ drží," dodal.

Balážová sa vo dvojhre predstaví v 2. kole proti víťazke súboja medzi Španielkou Galiou Dvorakovou a postupujúcou z predkola. Tretí slovenský zástupca pod piatimi kruhmi Jang Wang nastúpi v 2. kole singla proti Davidovi Powellovi z Austrálie, keďže jeho súper v úvodnom kole Čech Pavel Širuček mal v Tokiu pozitívny test na koronavírus a prišiel o olympiádu.
 

Vyberte región